Kinderen schrijven kerstkaart aan ouderen

Foto: ©Nationaal Ouderenfonds

Veel ouderen zijn alleen met de feestdagen. Om zoveel mogelijk ouderen blij te maken met een handgeschreven kerstgroet, worden niet alleen volwassenen, maar ook basisschoolleerlingen gevraagd in de pen te klimmen. Het is de derde keer dat het Ouderenfonds deze kerstkaartenactie organiseert.

Speciale scholenactie

Vorig jaar werden maar liefst 120.000 ouderen verrast met een kerstkaart. Opvallend is het grote aantal kaarten dat door kinderen wordt geschreven. Daarom is dit jaar een speciale scholenactie opgezet waarbij basisschoolleerlingen leren wat eenzaamheid bij ouderen betekent en dat je, met een klein gebaar, iets kunt betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt.

Lespakket en kerstkaartjes

‘Leraren krijgen niet alleen een lespakket toegestuurd, maar ook kerstkaartjes die zij samen met hun leerlingen kunnen beschrijven. PostNL heeft deze kaartjes ter beschikking gesteld en zorgt ervoor dat de kaarten van de leerlingen bezorgd worden bij de ouderen. Een bijzonder mooi gebaar,’ aldus Corina Gielbert, directeur van het Ouderenfonds. Bijna 1.500 scholen hebben al toegezegd mee te doen aan de actie.

Kijk voor meer informatie op www.ouderenfonds.nl


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld