Kinderrechten Filmfestival

Kinderen gaan op 23 juni 2017 de strijd met elkaar aan in de landelijke finale van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. Ongeveer 20.000 kinderen uit groep 6, 7 en 8 hebben zelfstandig korte kinderrechtenfilmpjes of tekeningen gemaakt. UNICEF Nederland wil kinderen stimuleren om op een actieve én creatieve wijze na te denken over hun rechten die in het Kinderrechtenverdrag staan.

Fake news

De onderwerpen die de kinderen kiezen, geven een kijkje in hoe zij kinderrechten uit het Kinderrechtenverdrag interpreteren en wat kinderen op dit moment bezighoudt. Dit jaar was het onderwerp ‘fake news’ bijvoorbeeld populair. Zo maakte Basisschool De Wilge uit Hilversum een finalewaardige film met de titel ' De macht van montage'. Daarin tonen ze hoe kinderen in de maling worden genomen door videomontage.

 

Scheiding

Ook waren de rechten die kinderen hebben bij een scheiding een onderwerp dat vaker voorkwam. Zo zit Basisschool Willem de Zwijger uit Roermond met de film ‘De wraak op de ouders’ in de finale. Minder voor de hand liggende thema’s uit het Kinderrechtenverdrag zijn ook niet geschuwd. De Brede School uit Ridderkerk bemachtigde met een film over adoptiekinderen, genaamd ‘Geen rechten’, ook een plekje in de finale.

Movie Awards

Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival in Pathé Tuschinski wordt gepresenteerd door Saskia Weerstand, bekend van het populaire kinderprogramma ZappLive en 3FM. De jury bestaat uit Thomas van der Vlugt van StukTV, Bart Meijer van Het Klokhuis, Leendert de Ridder die Mees Kees speelt, Astrid van Vonderen van UNICEF Nederland en de dertienjarige Lulu Streefkerk die Selma speelt in Media Masters. 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld