Kinderzwerfboek Provincie Estafette

Nog steeds verlaat meer dan 10% van de kinderen de basisschool met een taalachterstand. Kinderzwerfboek vindt dat alle kinderen voldoende leeskilometers moeten kunnen maken en start daarom op 16 april de Kinderzwerfboek Provincie Estafette. Een kinderboek ‘zwerft’ van provincie naar provincie en wordt uitgewisseld tussen de Commissarissen van de Koning. Jetta Klijnsma, Commissaris van de Koning in Drenthe, geeft het startsein op Kindcentrum Driemaster in Assen.

1.146.000 woorden per jaar

Eén van de oorzaken van de taalachterstand bij kinderen is dat ze onvoldoende lezen. In Nederland wonen zo’n 250.000 kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar die thuis te weinig leesboeken hebben. Leeskilometers maken is echter ontzettend belangrijk. Kinderen die 15 minuten lezen, lezen 1.146.000 woorden per jaar. Boeken lezen zorgt voor een grotere woordenschat en stimuleert tot doorleren, ongeacht sociaal milieu of cultuur. Wat de kans op een goede toekomst aanzienlijk vergroot.

KinderzwerfboekStations

Met de Provincie Estafette roept Kinderzwerfboek iedereen op om boeken te laten zwerven zodat boeken beschikbaar komen voor alle kinderen. Daarnaast vraagt Kinderzwerfboek aandacht voor het belang van lezen en de 2900 KinderzwerfboekStations. Kinderen kunnen bij een Station gelezen boeken brengen en leuke boeken uitzoeken om te lezen. In mei wordt het boek doorgegeven aan Leen Verbeek, de Commissaris van de Koning in Flevoland.

Ga voor meer informatie naar kinderzwerfboek.nl

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld