KiVa: samen sociaal emotioneel leren!

Zoek jij een schoolbrede SEO-methode die aansluit bij ieder schooltype, zich richt op de groep en inzet op de professionalisering van de leerkracht? Kijk dan eens naar KiVa!

Meer dan een anti-pestprogramma

Tien jaar geleden begon KiVa als een anti-pestprogramma in Finland. Tegenwoordig is KiVa uitgegroeid tot een volledig schoolbreed programma dat zich richt op het versterken van de sociale veiligheid, sociaal emotionele ontwikkeling en positieve groepsvorming. Bij KiVa kijken we naar de groep als geheel en heeft iedereen een rol. Ons motto luidt dan ook: ‘Samen maken weer een fijne school van!’

Wetenschappelijk bewezen effectief

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat KiVa echt werkt! Cijfers laten zien dat wanneer een school werkt met KiVa het welbevinden stijgt en het aantal slachtoffers van pesten afneemt met maar liefst 80%. Een enorm verschil! Wij vinden dat ieder kind recht heeft op een fijne schooltijd. Ons netwerk van internationale wetenschappers is daarom voortdurend bezig met onderzoek waardoor het programma zich effectief kan blijven ontwikkelen.

Het programma

KiVa werkt vanuit doelen waarbij de leerlingen het uitgangspunt zijn. Binnen ti en verschillende thema’s worden werkvormen en oefeningen aangedragen om deze doelen te behalen. Wij geloven in de professionaliteit en het beoordelingsvermogen van jou als leerkracht, daardoor krijg je veel vrijheid. Ken je bijvoorbeeld een leuke opdracht of werkvorm die aansluit op het leerdoel en de situatie in jouw groep? Dan moedigen we je aan om dit in te zetten en het programma eigen te maken!

Verdieping en aanvulling

Naast de handleidingen biedt KiVa ook aanvullend materiaal. Met het lespakket voor groep 1 en 2 leren kleuters sociale vaardigheden aan de hand van verhalen over Rik de Pauw op de boerderij. In groep 7 en 8 leren kinderen met het katern de Klasse!Vergadering vergaderen zonder tussenkomst van de leerkracht waardoor ze zich verantwoordelijk voelen en leren over democratische waarden en burgerschap.

KiVa uitproberen?

Vraag gratis informatie aan op www.kivaschool.nl. Wil je graag een fysieke of online voorlichting voor jouw team? Stuur dan een e-mail naar info@kivaschool.nl en wij organiseren deze vrijblijvend!

 

Lees de advertentie online.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld