Koningin Máxima bij lancering AI-cursus Junior

Op woensdag 4 september 2019 woont Koningin Máxima de lancering van de Nationale AI-cursus Junior bij. Deze zal plaatsvinden in Toldijk. Later op de dag bezoekt ze Bibliotheek West Achterhoek in Doetinchem.

Kunstmatige intelligentie

Artificiële of kunstmatige intelligentie (AI) is een vernieuwende technologische ontwikkeling die steeds meer wordt toegepast in het dagelijks leven. Om zo veel mogelijk mensen de beginselen van kunstmatige intelligentie te laten begrijpen, hebben de Nationale AI-cursus, FutureNL en UpgradeNL een cursuspakket ontwikkeld. De Nationale AI-cursus voor volwassenen is begin 2019 gestart. Nu volgt de junior-versie gericht op kinderen van 10 tot 14 jaar.

In gesprek over technologie

Koningin Máxima gaat met leerlingen van groep 8 in gesprek over het nut van technologie en van AI in het bijzonder. Vervolgens krijgt Koningin Máxima in Bibliotheek West Achterhoek in Doetinchem uitleg over het belang van kennis over AI voor mensen van alle leeftijden.

Ook meedoen aan de AI-cursus Junior in het nieuwe schooljaar? Kijk voor meer informatie en aanmelding op de website van Nationale AI-cursus Junior.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld