Leerlingen gaan voor ‘Beste taartopmaker van Amsterdam’

Woensdag 6 maart 2019 strijden tien basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 om de titel ‘Beste taartopmaker van Amsterdam’. De finalisten moeten een taart opmaken in het thema ‘Striphelden’. De wedstrijd wordt gehouden op de Hubertus & Berkhoff, De Culinaire Vakschool.

Voorrondes taartopmaakwedstrijd
De tien finalisten zijn de winnaars uit twee voorrondes, die plaatsvonden tijdens de open avonden van de Hubertus & Berkhoff op 26 januari en 12 februari. In totaal hebben 40 leerlingen van Amsterdamse basisscholen aan deze voorrondes deelgenomen. Het thema voor de decoraties in de voorrondes was ‘De seizoenen’.

Taart met stripheld
De finalisten krijgen 1,5 uur de tijd om een taartje met een diameter van 15 centimeter te decoreren in het thema ‘Striphelden’. Materialen om decoraties te maken zijn aanwezig. Een belangrijke voorwaarde is dat alles op de taart eetbaar moet zijn. De jury beoordeelt de finalisten op originaliteit, creativiteit, netjes werken, hygiëne en snelheid.

Enthousiasmeren voor het bakkersvak
De wedstrijd wordt voor het tweede jaar georganiseerd door de Hubertus & Berkhoff, De Culinaire Vakschool, en is bestemd voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool. De school wil kinderen graag enthousiasmeren voor het bakkersvak, vandaar de organisatie van deze taartopmaakwedstrijd.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld