Leren over vogels met gratis lesmateriaal

Foto's: Lars Soerink/ Vogelbescherming Nederland

 

Op vrijdag 24 januari 2020 vind de Nationale Tuinvogeltelling plaats. Ook basisscholen kunnen meedoen. Door mee te doen aan dit grote natuuronderzoek leren kinderen op een speelse manier de vogels rondom het schoolplein kennen. Het bijbehorende lesmateriaal helpt daarbij.

Interactieve les

Tuinvogels tellen is leuk en gemakkelijk. Speciaal voor alle leerkrachten zijn er lesbrieven en handleidingen om de telling voor te bereiden. Hiermee leren kinderen vogels herkennen met behulp van zoekkaarten en het lesmateriaal. Bouw je klas om tot een grote vogelschuilhut, timmer een voerplank en maak vetbolletjes. Op Lesson Up heeft Vogelbescherming een gratis interactieve les gezet, om zo makkelijk de 5 meest voorkomende tuinvogels te leren herkennen. De les is geschikt voor het digibord en bevat filmpjes, geluiden en quizvragen. Na het doornemen van de les verwart niemand meer een koolmees met een pimpelmees!

Hoe werkt het?

Tel op vrijdag 24 januari 2020 gedurende 30 minuten de vogels op het schoolplein of omgeving met het telformulier. Heb je geen tijd op 24 januari, dan kan het ook eerder. Overvliegende vogels tel je niet mee. Tel het maximum aantal vogels per soort dat je tegelijk ziet. Dus: zie je eerst 3 koolmezen tegelijk en later 2 tegelijk? Geef dan door: 3 koolmezen. Geef je telling door via www.tuinvogeltelling.nl of via de app Tuinvogels (Android en iPhone). Je kunt jouw telling tot uiterlijk maandag 27 januari 12.00 uur doorgeven.

Doe jij mee? Kijk voor meer informatie op www.tuinvogeltelling.nl


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld