Lespakket Privacy gelanceerd

 

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is gestart met een voorlichtingscampagne over de nieuwe Europese privacywet die vanaf 25 mei geldt. Omdat privacy ook kinderen aangaat, heeft de Autoriteit Persoonsgegevens voor kinderen van groep 7 en 8 het gratis lespakket Privacy ontwikkeld. Aleid Wolfsen, voorzitter van de AP, deed gister de aftrap van de campagne met een les aan groep 8 van basisschool de Waterwilg in Nootdorp.

Gouden handel 

De campagne ‘Privacy gaat iedereen wat aan’ maakt mensen bewuster van hun privacyrechten en biedt organisaties praktische hulp bij de naleving van de wet. Wolfsen: ‘Veel mensen en organisaties zijn nog onbekend met de gevolgen van de nieuwe wetgeving. Daar gaan we wat aan doen met deze campagne. Met een lespakket voor kinderen, een ‘regelhulp’ voor organisaties en veel informatie op onze website. In een tijd waarin persoonsgegevens gouden handel zijn, is het van groot belang dat die gegevens goed beschermd blijven.’

Hulp 

Privacy gaat ook het onderwijs wat aan. Ook scholen verwerken persoonsgegevens. Met de campagne biedt de AP het basis en voortgezet onderwijs praktische hulp om te voldoen aan hun nieuwe plichten. Zoals een digitale ‘regelhulp’ waarmee scholen snel in kaart kunnen brengen wat zij nog moeten doen voor 25 mei. Op hulpbijprivacy.nl, de campagnewebsite van de AP, vinden scholen informatie op maat over de AVG over de rechten en plichten uit de nieuwe wet. Het dossier wordt de komende tijd verder aangevuld.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld