Alle letters geleerd? Reden voor een Letterfeest!

Halverwege groep 3 kennen de leerlingen alle letters van het alfabet. Een belangrijk moment voor elk kind, want zodra ze kunnen lezen gaat er een wereld open. Genoeg reden om hier op feestelijke manier bij stil te staan: met een Letterfeest! Versier de klas met een letterslinger, reik een letterdiploma uit of oefen het Letterfeestlied dat geschreven is door kinderboekenschrijvers Erik van Os en Elle van Lieshout.

Donwload het Lang-leve-het-lezen-lied
Weet je nog hoe jouw leerlingen de eerste schooldag de klas binnen liepen? Vol verwachting over wat hen allemaal te wachten stond? Precies op de helft van het schooljaar kunnen ze allemaal lezen! Veel scholen vieren deze belangrijke mijlpaal met een Letterfeest. Uitgeverij Zwijsen biedt op haar website allerlei ideeën en materialen om deze bijzondere gebeurtenis te vieren. Daar is ook het het lang-leve-het-lezen-liedte vinden, dat speciaal voor de gelegenheid geschreven is door kinderboekenschrijvers Erik van Os en Elle van Lieshout. Erik en Elle schreven vele kinderboeken voor beginnende lezers en verhalen voor Veilig leren lezen, de lesmethode voor aanvankelijk lezen van Uitgeverij Zwijsen. Download het lied en oefen, zing en dans met de hele klas.

#letterfeest
Hoe vier jij het Letterfeest? Deel jouw tips, foto’s en ideeën op Facebook en Instagram met #letterfeest en maak kans op een optreden van Erik van Os en Elle van Lieshout bij jou in de klas!

Veilig Leren Lezen
Veilig leren lezen is al tientallen jaren de meest gebruikte en meest succesvolle taal-leesmethode in groep 3. 85 procent van alle kinderen in Nederland leert lezen met deze methode. Ruim 4000 scholen werken met de meest recente versie: de kim-versie. In de eerste helft van het schooljaar ligt de focus op het leren kennen van alle 34 lettertekens. In kern 6, halverwege het schooljaar, leren kinderen de laatste letters, waarna het echte lezen kan beginnen.

 

Foto's Renate Reitler


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld