Los échte problemen op met de FIRST ® LEGO® League Challenge

In de FIRST ® LEGO® League Challenge gaan leerlingen een écht probleem onderzoeken en bedenken daarvoor een creatieve oplossing. Tijdens deze challenge kiezen de teams, op basis van het seizoensthema, een probleem uit de praktijk dat moet worden opgelost door middel van onderzoek en samenwerking. Daarbij leren ze een eigen LEGO® robot ontwerpen, bouwen en programmeren. Om deze robot en het innovatieproject uiteindelijk spectaculair te presenteren tijdens de school-, regio-, of Benelux finale.

De jaarlijkse uitdaging van FIRST LEGO League is ontwikkeld voor leerlingen van 9 t/m 15 jaar (PO groep 6/7/8 en VO 1e en 2e jaar) en richt zich op de hele klas. ‘Iedereen moet mee kunnen doen’, zo stelt de organisatie. ‘ FIRST LEGO League is toegankelijk voor zowel leerlingen als leraren, ook zonder technische kennis.’

Online begeleiding

Met de FIRST LEGO League Challenge krijgt ieder kind de gelegenheid te experimenteren met onderzoek doen, innovatie, teamwork en programmeren. Stuk voor stuk elementen die voor ieder kind van groot belang zijn in zijn of haar ontwikkeling. In de klas ga je aan de slag met maximaal vijf  teams. Elk team werkt aan zij n eigen autonome robot. ‘Doordat de kinderen als team deelnemen aan de vriendschappelijke competitie hebben ze vooral plezier. Als coach ben je elke keer weer getuige van de enorme metamorfose die elk individu ondergaat en van de teamdynamiek die daardoor ontstaat, echt geweldig!’, aldus voormalig coach van de FIRST LEGO League Challenge, Angela Wellink. Er wordt van leerkrachten niet verwacht kennis over robots en programmeren in huis te hebben. Leerlingen worden namelijk begeleid met lesmateriaal en tips & tricks op de website. De FIRST LEGO League Challenge is goed in je eigen onderwijsprogramma te integreren en sluit aan bij allerlei kerndoelen, van onder meer: rekenen, Nederlands, Engels, oriëntatie op jezelf en de wereld en kunst-zinnige oriëntatie. En er staan verschillende kernwaarden centraal zoals ontdekken, innoveren, respect en samenwerken.

Spannende finale

Tijdens de klas- of schoolfinale bepaal je welk team de klas (of school) – eventueel – gaat vertegenwoordigen op de spannende regiofinale. De schoolfinale is een spannend en gezellig feest, waarbij je ook ouders, bedrijven en organisaties uit de omgeving kunt uitnodigen.

Meedoen? Schrijf je in!
Inschrijven kan elk schooljaar vanaf mei tot en met september. Kijk voor meer details op firstlegoleague.nl en start komend schooljaar met de FIRST LEGO League Challenge!


FIRST LEGO League - doorlopende leerlijn
Wist je dat het programma van de FIRST LEGO League opgebouwd is uit verschillende divisies? En kinderen vanaf 4 jaar al laat kennismaken met techniek? Het programma bouwt als een doorlopende leerlijn elk jaar voort op dezelfde bouwstenen als de jaren ervoor, maar je kunt ook zonder moeite in ieder leerjaar van start gaan. Voor iedere leeftijd (4 t/m 15 jaar) is er een andere uitdaging.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld