Meldpunt voor ongeruste ouders beschikbaar

De basisscholen zijn vanaf 11 mei weer deels open en veel kinderen en ouders keken hiernaar uit. Toch zijn er veel zorgen over veiligheid, gezondheid, BSO-aansluitingen en vervoer voor speciaal onderwijs. Stichting Voor Werkende Ouders opent voor deze ouders en kinderen het meldpunt ‘Deuren zijn geopend!’.

De basisscholen zijn weer deels open en dat is voor veel mensen fijn. Fijn voor de kinderen omdat ze weer naar buiten mogen en hun vriendjes kunnen zien en fijn voor ouders, omdat ze dan even weer het huis voor zichzelf hebben en weten dat hun kind geen enorme achterstand oploopt. Toch kampen veel ouders ook met grote zorgen. Stichting Voor Werkende Ouders opent om die reden het meldpunt ‘Deuren zijn geopend!’.


Verhalen van ouders

'De afgelopen weken stroomde onze mailbox al vol met verhalen van ouders waarbij dit niet goed liep. Scholen die halve dagen open gaan, MR die genegeerd wordt, BSO die niet aansluit, kinderen die niet op school mogen eten, scholen die pas 15 mei open gaan, broertjes en zusjes niet bij elkaar. Ook kregen we veel vragen van ouders over verlofregelingen, zorgen over het werk, ontslag, werkgevers die verwachten dat je toch al je uren maakt… De lijst is lang', zo vertelt de organisatie op haar eigen website

Ouders mogen zich melden bij het meldpunt met al hun zorgen of problemen. Dit kan over thuisonderwijs gaan, de aansluiting met de BSO of bijvoorbeeld het vervoer naar de locatie. Het voornaamste doel van het meldpunt is ouders en kinderen helpen in deze onzekere tijden. Daarnaast hoopt Stichting Voor Werkende Ouders ook een beter beeld te krijgen en de stem van ouders beter te kunnen laten horen.

Ouders kunnen gebruik maken van een online formulier of direct een email sturen naar info@voorwerkendeouders.nl met hun vragen of zorgen.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld