Metropole Orkest speelt ringtones van leerlingen

Basisschoolklassen uit Nijkerk, Oldenzaal, Hoofddorp, Garmerwolde en Baarn maken kans op de award ‘beste ringtone van Nederland’. Tijdens de grote feestelijke finale 20 juni in Het Concertgebouw in Amsterdam zal een gelegenheidsensemble van het Metropole Orkest de zelfgecomponeerde ringtones laten horen, waarna de jury de beste ringtone van Nederland kiest. De jury bestaat uit onder anderen componist Wibi Soerjadi en de 13-jarige dj Pieter Gabriel. De middag wordt gepresenteerd door Buddy Vedder.

Workshops door het land

De wedstrijd Digitaal Componeren in de Klas is een initiatief van de stichting Méér Muziek in de Klas en Samsung. Door het hele land werden workshops georganiseerd.  Basisschoolleerlingen leerden in groepjes van drie leerden een ringtone op een tablet componeren. Aan de hand van diverse melodieën die het Metropole Orkest heeft ingespeeld, arrangeerden de leerlingen hun eigen ringtone. In een speciaal programma stelden zij op een tablet de ringtone naar eigen inzicht samen: ze kozen een melodie, voegden ritme-instrumenten toe, selecteerden samples en spraken of zongen teksten.

Jantien Westerveld, directeur van de stichting Méér Muziek in de Klas vertelt: ‘Wij zijn heel enthousiast over de workshop Digitaal Componeren die we samen met Samsung hebben georganiseerd. In traditioneel muziekonderwijs blijft componeren vaak onderbelicht, terwijl onderzoek aantoont dat dit juist een zeer positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van creativiteit bij kinderen. Door digitaal te leren componeren vergroten kinderen bovendien hun digitale vaardigheden.’

Kijk voor meer informatie op meermuziekindeklas.nl.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld