Music University Days voor leraren

In maart, april en mei 2017 organiseert Méér Muziek in de Klas de Music University Days. Tijdens de dagen worden gratis muziekworkshops georganiseerd voor groepleerkrachten uit het basisonderwijs. De workshops dienen als kennismaking met het geven van muziekles. Ook wil Méér Muziek in de Klas enthousiasme creëren en handvatten aanreiken. Met weinig kennis kunnen leraren zo toch een eerste stap op het gebied van muziekles zetten met hun klas.

Leerkrachten willen wel muziekles geven

Directeur Jantien Westerveld van Méér Muziek in de Klas: 'We merken in al onze gesprekken dat er bij leerkrachten en scholen een enorme wil is om meer met muziek te doen, maar dat er behoefte is aan hulp en advies.' De organisatie wil deze groepsleerkrachten daarom, net als in 2016, de mogelijkheid bieden om een eerste stap in de goede richting te zetten door op verschillende plekken in het land een gratis workshop (1 dagdeel) voor hen te verzorgen. 

Workshop

De gratis workshops worden in maart, april en mei 2017 door conservatoria en pabo’s in het hele land aangeboden en zorgen ervoor dat leraren praktisch aan de slag kunnen met muziek. De workshops dienen ook als voorbereiding op de wedstrijd voor schoolklassen die Méér Muziek in de Klas ook dit jaar weer organiseert. Het gaat daarbij om de groepen 5, 6 en 7. Voor de wedstrijd wordt de 'allergrootste' schoolband samengesteld. De band gaat voor Koningin Máxima optreden tijdens Het Kerst Muziekgala 2017. 

Aanmelden

Aanmelden kan via meermuziekindeklas.nl. In maart, april en mei wordt de lijst aangevuld met nieuwe workshops.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld