Natuurwetenschappen en techniek op IJSO

Getalenteerde leerlingen van maximaal 15 jaar komen van 3 tot en met 12 december 2017 naar Nederland om de competitie aan te gaan in de vakken scheikunde, natuurkunde en biologie. Het is voor het eerst in veertien jaar dat de International Junior Science Olympiad (IJSO) in Europa wordt georganiseerd.

Hulp bij profielkeuze

De IJSO wil havo- en vwo-scholieren tot en met 15 jaar uitdagen en stimuleren op het gebied van natuurwetenschappen en techniek. Door mee te doen aan deze internationale wedstrijd, ervaren jongeren de mogelijkheden en kansen die er zijn op het gebied van natuurkunde, scheikunde en biologie. Dat kan hen helpen bij het maken van een geschikte profielkeuze.

Wereldevenement

De IJSO is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een wereldevenement. Vorige edities vonden onder meer plaats in Zuid-Korea, Taiwan, Indonesië, Argentinië en Brazilië. De voorrondes voor de Nederlandse scholieren hebben begin 2017 plaatsgevonden op meer dan 200 scholen en in de laboratoria van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Ruim 3.000 scholieren hebben hieraan meegedaan. De twaalf beste leerlingen vertegenwoordigen Nederland tijdens de finale in december.

Internationale contacten leggen

Van 3 tot en met 12 december 2017 komen alle scholierenteams van de 50 deelnemende landen samen in Sportcentrum Papendal te Arnhem om te strijden in de grand finale. De voorbereiding en examinering vinden plaats bij de Radboud Universiteit en de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. De leerlingen maken over drie dagen verspreid toetsen waarin theorie en praktijk samenkomen. Op de overige dagen nemen zij deel aan excursies, culturele en sportieve activiteiten. Naast het wedstrijdelement is het leggen van internationale contacten met leeftijdsgenoten een belangrijk onderdeel van het programma.

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld