Ondernemer stelt tijdelijk videobedrijf voor het onderwijs beschikbaar

Ondernemer Erwin van den Berg springt in de bres voor leerkrachten en leerlingen. Deze eigenaar van het videocontent-bedrijf Videown stelt namelijk zijn software en editors beschikbaar voor leerkrachten tijdens de corona-crisis, zodat lessen (op afstand) door kunnen blijven gaan. 

Door het Corona-virus zitten zowel kinderen als leerkrachten thuis. Het organiseren van kwalitatief onderwijs wat ook op langere termijn goed werkbaar is, blijkt een uitdaging voor veel scholen. Daarom stelt Erwin zijn bedrijf beschikbaar.  ‘Ik stel graag het Videown-systeem en mijn team editors tegen kostprijs ter beschikking aan alle scholen zo lang deze crisis duurt. Normaal gesproken wordt ons Videown-systeem gebruikt door bedrijven en organisaties om video-content te creëren en beheren. Nu zetten we het graag in als creatieve oplossing voor thuisonderwijs’, zo zegt hij.

Hoe werkt het?

Via een applicatie op de smartphone nemen leerkrachten hun videolessen op en uploaden dit naar het team van Videown. Binnen een paar uur krijgen zij de videoles gemonteerd terug, met titels en opdrachten. De leerkracht deelt de les vervolgens eenvoudig met de leerlingen thuis. Scholen kunnen zich aanmelden via de website en direct aan de slag. Bekijk de eenvoudige uitleg hier.

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld