Onderwijs staakt 15 maart

De AOb gaat samen met FNV Onderwijs en Onderzoek actie voeren in de week van 11 maart voor meer investeringen in het onderwijs. De bonden roepen leden uit alle onderwijssectoren op om mee te doen. De week wordt afgesloten met een landelijke onderwijsstaking 15 maart op het Malieveld in Den Haag. Dat is op de website van de AOb te lezen.

De AOb schrijft vlak voor de provinciale staten-verkiezingen op 20 maart 2019 duidelijk te willen maken dat er een investeringsplan nodig is voor het onderwijs. Nog deze kabinetsperiode moet er een begin gemaakt worden met het inlopen van de achterstanden en moet het kabinet gaan investeren in het onderwijs. Alleen op die manier kunnen de dalende leerlingprestaties en de lerarentekorten tegengegaan worden.

Vandaag laten de uitkomsten van de AOb-enquête zien dat het lerarentekort het onderwijs ontregelt. Leraren, onderwijsondersteuners en directeuren uit het po, vo en mbo werken massaal door bij ziekte, zijn voortdurend invallers aan het zoeken of aan het inwerken en de klassen zijn bomvol. Desondanks investeert het kabinet Rutte III niet meer in het onderwijs. ‘Vreemd, want economen zijn het er over eens dat investeren in onderwijs goed is voor de maatschappij en economische groei’, zegt AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen. ‘Ondertussen focust dit kabinet op lastenverlichting voor bedrijven, terwijl wij met z’n allen meer baat hebben bij goed onderwijs. Zelfs voor buitenlandse bedrijven is dat belangrijk: een goed opgeleide bevolking staat bij vestigingsplannen hoog op hun wensenlijstje.’

Ga voor het volledige artikel naar de website van AOb.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld