Online game over duurzame energie

Lights On! is een nieuw gratis lespakket met een online game, ontwikkeld voor de natuurkundeles. Netwerkbedrijf Alliander en uitgeverij ThiemeMeulenhoff hebben samen de online game ontwikkeld. In het speciale lespakket leren en ervaren leerlingen hoe zij in de toekomst met duurzaam opgewekte energie kunnen omgaan. Het gratis lespakket met de naam Lights On! bestaat naast een online game uit ondersteunend lesmateriaal.

Duurzame energie

Lespakket Lights On! maakt leerlingen bewust van de omschakeling naar duurzame energie en welke gevolgen dat heeft voor de energievoorziening. Alliander zorgt als netwerkbedrijf voor de energievoorziening in een groot deel van Nederland. Die energievoorziening gaat in de toekomst drastisch veranderen, vanwege de omschakeling naar duurzame energiebronnen als zon en wind. Het aanbod van de hoeveelheid elektriciteit is met deze duurzame energievoorziening echter minder makkelijk te sturen. 

Lights On!

Docenten en leerlingen hebben gratis toegang tot Lights On! Een handleiding voor docenten en het leerlingmateriaal is te downloaden. Het lespakket is door docenten snel en makkelijk te gebruiken. De lessen en de online game zijn tijdens de ontwikkeling door docenten en leerlingen getest. De samenwerking met Alliander past in de werkwijze van ThiemeMeulenhoff om met leeroplossingen de verbinding te leggen tussen leerlingen en de wereld om hen heen.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld