Op Maat Cultuurbezoek met de Cultuurbus

Speciaal onderwijsschool Drostenburg bezoekt op 5, 6, 7, 13 en 14 juli 2017 het EYE Filmmuseum. Het bezoek is onderdeel van een pilot van Mocca expertisecentrum cultuuronderwijs met speciaal onderwijsscholen.

Pilot

Voor Drostenburg houdt de pilot onder andere in dat lopende kinderen en hun schoolgenoten die een rolstoel gebruiken voor het eerst samen in één nieuwe bus een culturele instelling kunnen bezoeken. In totaal doen twaalf scholen mee aan de pilot die een goed beeld geeft van wat het speciaal onderwijs extra nodig heeft voor goed cultuuronderwijs en welk effect kunsteducatie op de kinderen heeft.

Extra zorg

Een bezoek naar een culturele instelling is ook voor speciaal onderwijs leerlingen leerzaam, verrassend en het vergroot hun wereld. Maar, omdat zij andere zorg en behoeftes hebben ten opzichte van kinderen in het regulier onderwijs, zoals zorgpersoneel en extra begeleiding, bezoeken zij minder vaak een culturele instelling. Tot nu toe was er ook geen gezamenlijk vervoer voor kinderen met een rolstoel en lopende kinderen.

Drostenburg

Drostenburg (Stg. Orion) is een S.O.-school met verschillende leerstromen voor leerlingen met lichamelijke beperkingen en chronische ziekten werkend op basisschoolniveau en meervoudig gehandicapte leerlingen van 4-20 jaar. Helene Thakoer, leerkracht op Drostenburg “Als we de financiële middelen ervoor hadden dan zouden we het best wel wat vaker willen doen, omdat deze leerlingen het moeten hebben van ervaringen. Daar leren ze van en dat verrijkt hun wereld.”

Cultuurbus

Mocca adviseert 95% van de Amsterdamse basisscholen op het gebied van kunsteducatie en organiseert sinds 2013 de Cultuurbus voor de gemeente Amsterdam zodat Amsterdamse basisschoolkinderen uit heel Amsterdam culturele instellingen kunnen bezoeken.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld