Op taalavontuur met De Schoolschrijver

Foto © Chris van Houts

Maandag 22 januari 2018 begint de achtste editie van De Schoolschrijver. Er nemen 50 basisscholen deel aan het taaltraject, met als doel kinderen taalsterk te maken. Bekende kinderboekenauteurs, de Schoolschrijvers, verbinden zich een half schooljaar aan een basisschool om het leesplezier en de schrijfvaardigheid te bevorderen.

Inhuldiging kinderboekenschrijver

De start van De Schoolschrijver begint in iedere regio traditiegetrouw met een feestelijke aftrap en een inhuldiging van de kinderboekenschrijver. De leerlingen en leerkrachten bereiden een ware beëdiging voor. Zo onthaalt de J.P. Coenschool uit Amsterdam samen met presentator Erik van Muiswinkel hun Schoolschrijver Fiona Rempt.

Programma tegen taalachterstand

Eén op de tien kinderen loopt het risico op laaggeletterdheid. Het traject van stichting De Schoolschrijver is ontwikkeld als preventief programma tegen taalachterstand. Goed kunnen lezen en schrijven heb je immers nodig om volwaardig aan de samenleving te kunnen deelnemen.

48 Schoolschrijvers

Naast de regio’s en steden die reeds deelnamen (Amsterdam, Rotterdam, Friesland, Noord-Brabant, Groningen) heeft er uitbreiding in regio’s plaatsgevonden en zijn de nieuwe locaties Den Haag en omstreken, Schiedam en Limburg aangesloten. Er doen 48 Schoolschrijvers mee, waarvan negen nieuwe Schoolschrijvers, onder wie Claudia Jong, Marcel van Driel en Bies van Ede.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld