Oproep vakbond: VO, steun PO op 27 juni

De vakbond Leraren in Actie roept leraren in het voortgezet onderwijs op ook het eerste uur te schrappen op middelbare scholen. De docenten willen hiermee hun collega's op basisscholen steunen tijdens hun protest op 27 juni. 

Steun

De vakbond vindt dat alle leraren hogere salarissen verdienen, omdat ze allemaal hoogopgeleid zijn en in het hele onderwijs lerarentekorten ontstaan. Leraren in Actie lanceert later deze week een website waarop middelbare scholen en docenten kunnen aangeven dat ze met het protest meedoen. 

Lumpsum-financiering

De vakbond LiA broedt op meer acties om vanuit de middelbare scholen bij de protesten aan te sluiten. Ze vindt dat de lumpsum-financiering voor scholen moet verdwijnen, omdat nu onduidelijk is waar het onderwijsgeld heen gaat. Scholen krijgen één bedrag en mogen dat zelf uitgeven. Zo kan het dat bijvoorbeeld extra geld voor conciërges niet naar nieuwe conciërges gaat.

Staking basisonderwijs

In het basisonderwijs hebben leraren, schooldirecteuren en schoolbesturen de handen ineengeslagen voor betere arbeidsomstandigheden. Met de actie PO-front hebben ze in een paar dagen tijd al bijna 130.000 handtekeningen verzameld en de teller loopt snel op. Over twee weken blijven basisscholen 's ochtends uit protest een uur dicht. 

Bron: AD


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld