Petitie meer dan 280.000 keer getekend

De petitie van PO-front is tot en met vrijdag 23 juni 2017 meer dan 280.000 keer ondertekend. De petitie is ondertekend door ouders (45%), onderwijspersoneel (34%) en door sympathisanten (21%). PO-front pleit voor forse investeringen in het basis- en speciaal onderwijs.

Samenwerkingsverband

PO-front is een samenwerkingsverband van de actiegroep POinactie met onderwijsbonden, de schoolleiders en schoolbesturen: POinactie – een actiegroep met een facebookcommunity van 40.000+ leraren primair onderwijs, Algemene Onderwijsbond, Algemene Vereniging van Schoolleiders, CNV Onderwijs , Federatie van Onderwijsvakorganisaties, FNV en PO Raad.

Manifest

Het PO-front heeft een gezamenlijk manifest op 29 maart 2017 overhandigd aan onderwijsspecialisten van de Tweede Kamer. Dit om de noodzaak van investeringen in het onderwijs kracht bij te zetten. Bij het debat in de Tweede Kamer over werkdruk in het primair onderwijs op woensdag 10 mei 2017 waren honderden leraren en alle organisaties aanwezig.

Acties

PO-front vond de uitkomsten van het debat op 10 mei niet bevredigend en besloot tot acties. Eerst met een petitie en op dinsdag 27 juni 2017 een prikactie op basisscholen en een manifestatie in Den Haag. Dinsdagmiddag 27 juni overhandigt PO-front om 16.30 de petitie aan de politiek op het Malieveld.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld