Platform voor bevordering vriendschap onder jeugd

Op maandag 1 oktober 2018 is Stichting Vriendschapswens gelanceerd. Stichting Vriendschapswens biedt een platform voor de bevordering van vriendschappen onder kinderen en jongeren. Via dit platform worden eenzame 8 tot 16 jarigen door zorgprofessionals aan elkaar verbonden en begeleid.

Gratis platform

Stichting Vriendschapswens is een gratis platform dat kinderen en jongeren van 8 tot 16 jaar helpt bij het leggen van sociaal contact. Het concept lijkt op dat van een datingsite, maar Stichting Vriendschapswens richt zich op vriendschap. Matches worden niet gemaakt op basis van een openbaar profiel, maar door professionele zorgverleners. Persoonlijke gegevens worden pas uitgewisseld nadat beide partijen toestemming hebben gegeven op de match. Ook verloopt de bemiddeling altijd in samenwerking met ouders of verzorgers.

Eenzaamheid

Uit de meest recente cijfers van het CBS blijkt dat 35 procent van de Nederlanders zich in enige mate eenzaam voelt, wat kan leiden tot mentale en zelfs fysieke klachten. Voor kinderen en jongeren is vriendschap belangrijk, want het hebben van vrienden heeft een positief effect op de ontwikkeling van de hersengebieden die sociaal gedrag aansturen. Bovendien helpt een vriendschap de impact van pesten op de emotionele gesteldheid te verminderen. Eenzaamheid onder ouderen is een veelbesproken thema. Onder kinderen en jongeren heerst er nog een taboe op eenzaamheid.

Kijk voor meer informatie op www.devriendencoach.nl


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld