Programmeerplein NOT 2019

Op het Programmeerplein van NOT 2019 kunnen bezoekers zelf ervaren hoe het is om met een groep leerlingen te programmeren. Van het bouwen van websites, apps en online games tot het aansturen van robots en het maken van animatiefilms. Met de activiteiten op het Programmeerplein willen de organisatoren NOT-bezoekers inspireren, zodat zoveel mogelijk leraren en leerlingen samen op programmeeravontuur gaan. De NOT vindt plaats van 22 tot en met 26 januari 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Programmeerplein

‘Op het Programmeerplein laten we zien dat je geen voorkennis nodig hebt om de lessen van Digi-doener te geven’, licht Ronilla Snellen van FutureNL toe. ‘Ook informeren we de bezoekers over ons speciale programma voor pabo-docenten en -studenten. Doel van het programma is pabo’s bewust te maken van het belang van digitale geletterdheid en ze te helpen bij het integreren van alle onderdelen van digitale geletterdheid in het pabo-curriculum.’

‘Op het Programmeerplein laten we de NOT-bezoekers kennismaken met ons lesmateriaal waarmee leerlingen tussen de 8 en 13 jaar oud spelenderwijs leren programmeren. We laten de NOT-bezoekers graag zien hoe we scholen kunnen helpen belangrijke digitale vaardigheden te implementeren in hun onderwijs’, legt Kirsten van Smirren van Bomberbot uit.

SkillsDojo

De interactieve missies van SkillsDojo, waarmee bezoekers op het Programmeerplein kennis mee kunnen maken, zijn in de klas te gebruiken en geschikt voor leerlingen vanaf groep 4. Oudere kinderen kunnen er zelfstandig of in kleine groepjes mee aan de slag. Een groot gedeelte van de directe instructie wordt bij SkillsDojo door video overgenomen. Hierdoor heeft de leraar tijd voor gerichte ondersteuning en coaching van de leerlingen.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld