Provinciale rondes Onderwijsprijs afgerond

In de periode november 2018 tot en met februari 2019 zijn in elke provinciehoofdstad de provinciale prijswinnaars van de Onderwijsprijs bekend gemaakt. In februari sluiten de provincies Gelderland en Utrecht de reeks af. De winnende basisscholen en middelbare scholen maken in de landelijke finale op 27 maart 2019 in Leiden kans op de Nationale Onderwijsprijs.

Gelderland

In het Huis der Provincie te Arnhem is de Onderwijsprijs Gelderland uitgereikt. OBS Het Mozaïek uit Arnhem wint in de categorie Basisonderwijs met het project Debatteren. In de bovenbouw van deze school wordt wekelijks gedebatteerd. Het Stedelijk Gymnasium Nijmegen is de winnaar in het Voortgezet Onderwijs met het project Intermezzo. Intermezzo is een tussenjaar voor slimme, getalenteerde, vaak jonge kinderen voor wie de basisschool niet meer voldoende uitdaging biedt, maar die sociaal-emotioneel nog niet toe zijn aan de middelbare school.

Utrecht

Openbare basisschool de Trekvogel uit IJsselstein sleept in het provinciehuis in Utrecht de titel in de wacht met Talentontwikkeling Op Vrijdagmiddag (TOV). Leerlingen van groep 5 tot en met 8 werken dan in gemixte groepen aan verschillende onderdelen zoals beeldend, literair, drama, audiovisueel en muziek. Het Revius Lyceum wint met een in 2017 gestarte pilot. Samen de gemeente Utrechtse Heuvelrug hebben ze een apart traject aangeboden waar leerlingen die dreigen uit te vallen op eigen tempo onderwijs kunnen volgen. De leerlingen keren terug in hun klas wanneer ze er weer aan toe zijn.

Bekijk alle provinciale winnaars op www.onderwijsprijs.nl

Nationale Onderwijsprijs

Initiatiefnemer van de Nationale Onderwijsprijs is het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP). De tweejaarlijkse prijs is in 1993 ingesteld om de creatieve kanten van het Nederlands onderwijs voor het voetlicht te brengen.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld