Provincie investeert in verkeerseducatie

Nederland is een fietsland en kinderen nemen al op jonge leeftijd deel aan het verkeer. Provincie Noord-Holland investeert ruim €1.333.000,- in 16 verkeersveiligheidsprojecten in het basisonderwijs en 11 verkeersveiligheidsprojecten in het voortgezet onderwijs. Het doel is om jongeren te leren veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.

The Battle

Met The Battle gaan leerlingen tussen de 12 en 18 jaar in twee teams acterend en improviserend de strijd aan om de titel: Baas in het verkeer! Ze gaan daarbij aan de slag met verschillende thema’s over verkeersveiligheid. Het interactieve onderdeel ‘Tijdstrijd!’ laat de jongeren zien in welke mate afleiding hun reactietijd beïnvloedt. Zo ervaren zij zelf welk gedrag gevaarlijk is binnen bepaalde verkeerssituaties.

Verkeersveiligheid

De provincie Noord-Holland stelt jaarlijks subsidie beschikbaar voor projecten die een bijdrage leveren aan verkeersveiligheid. Op de interactieve kaart is te zien waar, met hulp van de provincie, verkeerseducatie heeft plaatsgevonden. Bij alle projecten die in 2019 een subsidie ontvangen ligt met het thema ‘Afleiding’ de nadruk op afleiding door mobielgebruik, sociale groepsdruk, bewustzijn van het eigen gedrag en verkeersinzicht.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld