Rotterdam Onderwijsstad 2017

Foto: Simple Studio

Rotterdam is Onderwijsstad van het jaar 2017 en zet daarom het onderwijs van de toekomst in de spotlights. Maart 2017 is in dit kader uitgeroepen tot de allereerste ‘Maand van Cultuuronderwijs’. Het is een maand vol activiteiten die bijdragen aan het antwoord op de vraag: hoe vormt cultuuronderwijs Rotterdam? Want cultuuronderwijs ís onderwijs van de toekomst, volgens de organisator Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KCR).

Maand van Cultuuronderwijs

De Maand van Cultuuronderwijs zet een programma neer waarin leerling en leerkracht, student en directeur, bestuurder en educator worden uitgenodigd deel te nemen én mee te denken over het onderwijs in Rotterdam. Zo is er een lezing van onderwijspedagoog Gert Biesta en gaat minister Jet Bussemaker in gesprek met leerlingen en leerkrachten. Leerlingen van het Zuiderparkcollege organiseren een foto-expositie en tijdens de Nacht van het Onderwijs is er ruimte voor film, debat en feest. 

Professionals en onderwijsgeïnteresseerden kunnen in maart lezingen, debatten, conferenties, voorstellingen en workshops bezoeken. Scholen en culturele instellingen zetten hun deuren open en gaan met elkaar in gesprek. Correspondenten tekenen de resultaten op.

Rotterdam Onderwijsstad

2017 is een belangrijk jaar voor de toekomst van het Rotterdamse onderwijs. Zo wordt, in het kader van Rotterdam Onderwijsstad, gewerkt aan een stedelijk ‘Masterplan Onderwijs 2030’. Cultuuronderwijs kan hier een grote rol in gaan spelen. Maar hoe precies? Op welke wijze vormt cultuuronderwijs Rotterdam? De eerste ‘Maand van Cultuuronderwijs’ moet gaan bijdragen aan het antwoord.

Van Gelijke Kansen Alliantie

Op maandag 6 maart trapt Rotterdam af met de Gelijke Kansen Alliantie in de Rotterdamse Schouwburg. Minister Jet Bussemaker is deze ochtend te gast om met leraren, educatoren, besturen én leerlingen in gesprek te gaan. Het onderwerp: hoe kan cultuur bijdragen aan gelijke kansen voor iedereen in de stad.

Nacht van het Onderwijs

Tijdens de Nacht van het Onderwijs op 31 maart, een festival waar Rotterdams onderwijs in de spotlight staat, wordt De Maand van Cultuuronderwijs afgesloten.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld