Scholieren schrijfwedstrijd VO #lessonslearned tot 1 juli

Voor veel leerlingen zal het raar zijn om weer op school te zijn. Voor de één was de lockdown een nare eenzame periode, voor de ander juist een periode van rust en creativiteit. Hoe hebben jouw leerlingen deze periode ervaren? Alle jongeren uit het Voortgezet Onderwijs worden door stichting Nieuw Wij uitgenodigd een essay te schrijven over de #lessonslearned van de lockdown.

Inhoud

De essay-wedstrijd is voor leerlingen van 12 tot 18 jaar. De essay mag maximaal 1000 woorden lang zijn. “In de essay schrijf je wat jouw #lessonslearned zijn, in jouw persoonlijk leven, wat betreft het onderwijs en in de samenleving. Waar ben jij voor jezelf achter gekomen tijdens deze bizarre periode? Wat blijk jij belangrijk te vinden? Waarvan vind jij dat het anders moet? Voor jezelf, maar ook voor school en de maatschappij. Wat zijn volgens jou de #lessonslearned? En hoe kun je ervoor zorgen dat die #lessonslearned niet wegzakken, maar blijvend impact hebben?”, zo legt de organisatie uit.
De bijdrage moet voor 1 juli met naam, leeftijd, school en schoolniveau ingeleverd worden.

Winnen

Er worden uiteindelijk drie winnaars gekozen uit verschillende leeftijdscategorieën. De jury let speciaal op de combinatie van de persoonlijke ervaring en de visie op het onderwijs en de samenleving. Leerlingen kunnen diverse mooie prijzen winnen. De essay kan verstuurd worden naar academy@nieuwwij.nl.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld