Scholierenverkiezingen 2017

Van 8 t/m 14 maart worden de Scholierenverkiezingen 2017 georganiseerd. De Scholierenverkiezingen worden altijd nauwgezet door de politiek en de media gevolgd. Want ze blijken een verrassend goede voorspellende waarde te hebben voor de uitslag van de echte verkiezingen.

Scholierenverkiezingen 2017

ProDemos organiseert voorafgaand aan de Tweede Kamerverkiezingen voor de 24e keer landelijke Scholierenverkiezingen. Tienduizenden middelbare scholieren en studenten uit het mbo kunnen dan hun stem uitbrengen. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 brachten 117.000 scholieren hun stem uit tijdens de landelijke scholierenverkiezingen. Deelname is gratis.

Kinderverkiezingen 2017

Naast de Scholierenverkiezingen organiseert ProDemos voorafgaand aan de Tweede Kamerverkiezingen voor de zesde keer landelijke Kinderverkiezingen. Vanaf woensdag 8 maart tot en met dinsdag 14 maart kunnen weer duizenden kinderen van groep 7 en 8 hun stem uitbrengen. Deelname hiervoor is ook gratis.

ProDemos

ProDemos is een landelijke, niet-partijgebonden organisatie. ProDemos informeert burgers over de democratische rechtsstaat en stelt hen in staat om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld