Scholierenwedstrijd: Hoe voeden we de wereld in 2050?

‘Hoe voeden we de wereld in 2050?’, met die vraag daagt het Wageningen Borlaug Youth Institute scholieren uit initiatieven naar landelijk of zelfs internationaal niveau te tillen. Begeleid door Wageningse studenten ontwikkelen en presenteren leerlingen een advies over het wereldvoedselvraagstuk aan beleidsmakers, wetenschappers en wereldleiders met kans op een reis naar de Verenigde Staten!

Ter ere van haar 100-jarig bestaan biedt Wageningen University & Research dit cadeau aan havo/vwo-scholieren in Nederland aan maar ook aan Europese scholen. Leerlingen kunnen met hun initiatieven bijdragen aan het grootste vraagstuk van deze eeuw: hoe voeden we onze wereld op een gezonde, veilige en duurzame manier? Door mee te doen aan de werkstukwedstrijd dragen leerlingen bij aan het oplossen van het wereldvoedselvraagstuk. De winnaars winnen een reis naar het Global Youth Institute in de Verenigde Staten.

Op dinsdag 12 februari vindt een workshopdag plaats, waar leerlingen klaargestoomd worden voor hun deelname aan het Wageningen Borlaug Youth Institute. Zo worden de deelnemende scholieren geïnspireerd over het wereldvoedselvraagkstuk door voedselzekerheidexpert drs. Thom Achterbosch. Daarnaast krijgen de leerlingen workshops over hoe ze op basis van hun (profiel)werkstuk een advies kunnen schrijven en krijgen ze een workshop over vloggen. de deadline voor het werkstuk is 15 maart. Bekijk de uitdaging. Ga naar de website


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld