Stakend PO 13 april naar Eindhoven

Op vrijdag 13 april staken leraren uit het basisonderwijs in de provincies Limburg en Noord-Brabant. In elke provincie wordt een centrale bijeenkomst gehouden, op het Stadhuisplein in Eindhoven en Op de Geer in Sittard.

Lerarentekort

PO-Front organiseert de staking doordat het lerarentekort steeds verder stijgt. Aan het eind van de dag wordt het ‘estafettestokje’ overgedragen aan leraren in Gelderland en Overijssel die op woensdag 30 mei actievoeren.

Minder werkdruk

De partijen van het PO-Front voeren sinds voorjaar 2017 samen actie voor minder werkdruk en eerlijk salaris. PO-Front eist hier 900 miljoen euro voor, in plaats van de 270 miljoen euro die het kabinet hiervoor overheeft.

Werkdrukakkoord

Een eerste stap is het werkdrukakkoord, dat getekend is tussen PO-Front en het kabinet. Elke school krijgt extra budget voor werkdrukverlichting. Voor een gemiddelde school van 225 leerlingen is dit 35.000 euro. Scholen kunnen zelf bepalen hoe ze het geld besteden.

Stakende leraren en ander onderwijspersoneel kunnen hun stakingsoproep inleveren op de actielocaties in Eindhoven en Sittard en zes scholen verspreid over de provincies Limburg en Noord-Brabant. Het PO-Front bestaat uit de AOb, AVS, CNV Onderwijs, FNV, FvOv, PO in actie en PO-Raad.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld