lerarenstaking 5 oktober gaat door

Het demissionaire kabinet trekt komend jaar 270 miljoen euro uit voor een eerste verhoging van de lerarensalarissen in het basisonderwijs. Dat blijkt uit de Miljoenennota. De staking onder basisschoolleraren op 5 oktober gaat wel door.

Substantieel bedrag

Eerder werd er geen exact bedrag genoemd, maar sprak het demissionaire kabinet van een ‘een substantieel bedrag’. De onderhandelingen tussen VVD en PvdA over extra geld voor leraren waren ingewikkeld door de formatie. CDA, D66 en ChristenUnie zouden nog niks hebben willen vastleggen omdat zij de financiën nog niet rond hadden.

Asscher

PvdA-leider Lodewijk Asscher stelde voor zomer dat er meer geld bij moest voor lerarensalarissen in het primair onderwijs. Leraren in het basisonderwijs verdienen minder dan docenten op het voortgezet onderwijs, terwijl ze allebei hbo geschoold zijn.

Staking 5 oktober

De staking onder basisschoolleraren gaat op 5 oktober wel door. Een woordvoerder van de PO-raad stelt dat de gereserveerde 270 miljoen zwaar onder de maat is, 'De geplande staking op 5 oktober gaat gewoon door.' De PO-raad is de sectororganisatie voor het primaire onderwijs.

900 miljoen voor salarissen

Woordvoerder van de PO-raad: 'We hebben al tijden een claim van 900 miljoen voor salarissen en 500 miljoen voor verlichten van de werkdruk. Dat is het totaalpakket wat wij hebben berekend en waar wij voor gaan.' De vakbonden hebben al eerder aangekondigd dat basisschoolleraren op 5 oktober gaan staken.

Bron: AD


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld