Sterke verhalen op Jeugdbibliotheek.nl

In 'Sterke verhalen' op de website www.jeugdbibliotheek.nl vertellen vier jongeren in hun eigen woorden hoe boeken hen inspireren en nemen ze andere kinderen mee in hun enthousiasme. Marlinde, Lynn, Fabian en Jonas vertellen elk over een boek. Alle bibliotheken hebben een promotiepakket ontvangen en ruim 1.700 scholen hebben zelf een pakket aangevraagd.

Lekker lezen

Jeugdbibliotheek.nl is allereerst voor jongeren van 9-12 jaar. Zij vinden hier volop inspiratie, tips en ideeën over lezen. Zo vind je er een top tien van boeken en elke week een boekentip. De site bestaat uit een homepage en twee inspiratiepagina’s: één rondom 'lezen', en één rondom 'weten'. Deze pagina’s zijn ingericht met content uit landelijke diensten zoals Leesplein en Informatie voor Werkstuk en Spreekbeurt

Inspiratie

Als kinderen een boek, e-book of andere content willen lenen, dan helpt de website hen naar de juiste plek om dit te regelen. Daarnaast vinden jongeren op dit platform informatieve boeken en inspiratie voor werkstukken en spreekbeurten. In 2018 wordt de website uitgebreid met content voor kinderen van 12 tot 15 jaar, 15 tot 18 jaar en 6 tot 9 jaar. 

 

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld