Terugblik op eerste examendag 2018

LAKS blikt terug op een mooie eerste examendag. De nieuwe site examenklacht.nl werkt goed ondanks de drukte en op een kleine storing met de bevestigingsmail na.

Klachten over Nederlands vmbo tl/gl

De meeste klachten zijn binnengekomen over Nederlands vmbo tl/gl (3.648). Maar relatief is dat ook een grote groep deelnemers (60.325) dus valt het eigenlijk mee. Vooral de vraag over woordgroepen vormde een obstakel. Het woord 'woordgroep' was onbekend en stond ook niet in het woordenboek. Ook moesten de leerlingen een e-mail schrijven in plaats van de 'formele brief' en dat was een 'onwelkome' verrassing.

Meest beklaagde examen

Relatief meest beklaagde examen is Wiskunde C voor vwo. Van de 1362 deelnemers hebben er 227 een klacht ingediend. Wiskunde A voor vwo demarreerde qua klachten over één specifieke vraag. Vraag 21 waarin leerlingen aan de hand van een grafiek de tijden van wielrenners moesten bereken zorgde voor veel onduidelijkheid. Maar liefst 210 leerlingen hebben over deze vraag een klacht ingediend.

Arie Slob nam klachten op

Ook was gisteren minister voor onderwijs Arie Slob ons op kantoor om te helpen met de klachten van de examenkandidaten. Hij kreeg o.a. klachten over bepaalde examenvragen (vraag 21, wiskunde A), geluidsoverlast in en buiten de school en de omvang van het examen.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld