Veel inzendingen Klokhuis Wetenschapsprijs

Er is een recordaantal onderzoeken ingestuurd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs, de jaarlijkse prijs voor wetenschappelijk onderzoek relevant voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. In totaal zijn er 69 onderzoeken ingestuurd, afkomstig van universiteiten, hogescholen en umc’s in Nederland. Kinderen kunnen van 15 oktober t/m 7 november stemmen op het onderzoek dat zij het meest interessant vinden.

De Klokhuis Wetenschapsprijs

Het doel van de prijs is om een breed en jong publiek bekend te maken met wetenschappelijk onderzoek in Nederland. Uit de 69 ingezonden onderzoeken, zijn 10 onderzoeken genomineerd. Aan het onderzoeksgebied van het winnende onderzoek wordt een wetenschapsaflevering van Het Klokhuis gewijd.

Junioropening InScience

De Klokhuis Wetenschapsprijs wordt uitgereikt tijdens de junioropening van InScience op woensdagmiddag 7 november om 15:00 uur in LUX Nijmegen. De opening wordt gepresenteerd door de Klokhuis-presentator Janouk Kelderman. Naast de uitreiking van de prijs, wordt de première van de Klokhuisaflevering ‘Onderzoek bij kinderkanker’ getoond, het winnende onderzoek van afgelopen jaar.

De genomineerden

De genomineerde onderzoeken gaan over verschillende onderwerpen zoals: gamen om dingen beter te onthouden, de smartphone is een goudmijn en bestrijding van honingbijensterfte.

Bekijk het filmpje met alle genomineerden hieronder


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld