Veilig online contact met L.O.V.E. Online

Op woensdag 27 september introduceren Soa Aids Nederland en Bureau Jeugd & Media L.O.V.E. Online, een toolkit voor het praktijkonderwijs en vmbo over sexting, grooming en online veiligheid. Met de ingrediënten uit de toolkit worden jongeren zich bewust van wat ze doen en kunnen ze beter keuzes maken over het aangaan van online contacten.

Voorkomen online seksueel grensoverschrijdend gedrag

L.O.V.E. Online is een nieuwe special bij Lang Leve de Liefde, een breed en effectief lespakket over liefde, relaties en seksualiteit voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het doel van de special is om online seksueel grensoverschrijdend gedrag te voorkomen en de signalering van online incidenten rond liefde, seks en relaties op middelbare scholen te verbeteren. Daarnaast hopen de makers van de special de ontwikkeling van schoolbeleid over online veiligheid te stimuleren.

Complete toolkit

De toolkit bestaat uit een docentenhandleiding, stappenplan, lesmodule met een magazine voor leerlingen en een informatiefolder voor ouders. Het stappenplan Sexting kan ingezet worden als een ‘EHBO kit’ op scholen. Bijvoorbeeld om snel alle acties op een rij te krijgen na een incident om de sociale veiligheid op school te herstellen. In de ouderfolder vinden ouders tips om met hun kind te praten over social media, sexting en grooming.

De toolkit is vanaf woensdag 27 september 2017 beschikbaar op de website van Lang Leve de Liefde.


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief