Verkiezing Filmleraar van het Jaar 2019 van start

De verkiezing van de Filmleraar van het Jaar 2019 is begonnen. Iedere leraar kan Filmleraar van het Jaar worden, ongeacht waar en waarin hij of zij lesgeeft. Of het nu gaat om een docent Nederlands, maatschappijleer of een basisschoolleerkracht die aandacht besteedt aan filmeducatie... allen komen in aanmerking.

Bekendmaking op Nederlands Film Festival 2019

Waarom begrijp je beelden zonder woorden? Wat zie je nu echt als je naar Insta-stories, videoclips, series en films kijkt? Waarom trekt het zo je aandacht? Via lessen over film leren steeds meer jongeren betekenis te geven aan de beelden die ons dagelijks omringen. Filmeducatie heeft geen vaste plek in het onderwijs, maar creatieve leraren helpen leerlingen wel op weg in het medialandschap. De verkiezing van de Filmleraar van het Jaar zet dan ook de spotlights op deze innovators. Leerlingen, collega-docenten, schooldirecties en filmprofessionals kunnen hun filmleraren tot 15 juni 2019 aanmelden via filmleraarvanhetjaar.nl. De winnaar wordt in het najaar op het Nederlands Film Festival bekendgemaakt. 

Jaar lang gratis naar de film

Een vakjury kiest de winnaar. De jury bestaat uit eindredacteur van NTR Schooltv Erik Appelman, filmmaker en docent Ahmet Polat, hoofd educatie bij Eye Filmmuseum Florine Wiebenga, lerarenopleider bij de HvA David Geneste, Filmleraar van het Jaar 2018 Jeroen Stultiens en Aya el Gris, leerling aan het Hervormd Lyceum West. De prijs is de eer, een jaar lang gratis naar de film - beschikbaar gesteld door de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters - en met de klas naar een filmtheater of festival naar keuze. De drie genomineerde leraren worden in september bekendgemaakt. 

Filmleraar van het Jaar is een initiatief van Eye Filmmuseum met het Netwerk Filmeducatie en wordt mede-ondersteund door NFF en NVBF


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld