Verkiezing Leraar van het Jaar

De landelijke verkiezing Leraar van het Jaar 2017 is gestart. Tot dinsdag 9 mei a.s. kunnen leraren, schoolleiders, onderwijs(ondersteunend) personeel, leerlingen en ouders hun favoriete leraar aanmelden voor de verkiezing. Uit alle aanmeldingen kiest een vakjury de uiteindelijke winnaars uit het basis-, speciaal, voortgezet en middelbaar (beroeps)onderwijs. De winnaars worden op het Lerarencongres op 6 & 7 oktober bekendgemaakt.

Opdracht

Een jury van leraren (de beroepsjury) beoordeelt alle inzendingen en kiest 10 genomineerden per sector. Deze leraren krijgen een tweeledige opdracht (tekst en filmpje) en op basis daarvan kiest de beroepsjury – na de zomervakantie - 3 genomineerden per categorie. Ten slotte worden op de vakjurydag, na een zorgvuldige procedure, de uiteindelijke winnaars gekozen.

Ambassadeur

De vier winnaars van de verkiezing zijn een jaar lang ambassadeur van hun sector. Als ambassadeur mogen zij hun inspiratie, innovatie en passie uitdragen en delen met de rest van lesgevend Nederland. Daarmee draagt de verkiezing bij aan een positief imago van het beroep en wordt de kwaliteit van de beroepsgroep bespreekbaar gemaakt.

Nomineer je favoriete leraar via: www.deleraarvanhetjaar.onderwijscooperatie.nl

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld