VR app helpt met leren rekenen

Leerlingen kunnen leren rekenen met virtual reality (VR). In de nieuwe educatieve app Startrekenen VR gaan leerlingen in VR aan de slag met lastige rekenkundige onderwerpen. De app kan onder andere helpen met het leren inschatten van lengte en hoogte.

Virtual reality

De app maakt gebruik van 3D-opnames en computeranimaties, zodat leerlingen kunnen leren in een realistische omgeving. Aan de 3D-opnames zijn informatiepunten en uitlegvideo’s toegevoegd om handvatten te bieden bij het oplossen van vragen.

Hoe lang is de Erasmusbrug?

Startrekenen VR bestaat uit games en vragen zoals: Hoe lang is de Erasmusbrug in Rotterdam? De leerling kan dan zelf op onderzoek uit gaan rondom de Erasmusbrug om de vraag te beantwoorden. 

Gratis spelen

Leerlingen met een licentie voor het digitale oefen- en toetsprogramma Startrekenen Online kunnen de volledige app kosteloos spelen. Leerlingen zonder licentie voor Startrekenen Online kunnen een beperkt aantal games in de app kosteloos spelen. De app van Startrekenen VR  van Uitgeverij Deviant is op iedere smartphone met een iOS- of Androidbesturingssysteem te downloaden.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld