Vriendschap tijdens Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek is van 3 t/m 14 oktober en heeft als thema vriendschap. BFF, hartsvriendinnen, bloedbroeders, het zijn allemaal hartenkreten van echte vrienden. Vriendschap is diep verankerd in de jeugdliteratuur. Niet voor niets natuurlijk: vrienden maken leer je als kind. De gelukzalige momenten van verbondenheid of juist het tegenovergestelde gevoel van miskenning als het niet lukt aansluiting te vinden of als je gepest wordt, iedereen maakt het mee. Online en offline. Echte vriendschap kent geen scheidslijnen en gaat door alle culturen, rangen, standen en geslacht heen.

De Kinderboekenweek sluit aan bij het jaarthema ‘met andermans ogen’ van de Leescoalitie, een samenwerkingsverband op het gebied van leesbevordering.

De Eilandenruzie

Kinderboekenschrijver Jozua Douglas heeft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk geschreven: De Eilandenruzie. Het wordt tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan.

De presidenten van Costa Banana en Costa Kanarie hebben al jarenlang ruzie over een paar onbewoonde eilandjes. Hun vriend Benito Blanco wil dat ze vrede sluiten en vrienden worden en nodigt hen uit op een klein paradijselijk eilandje. Rosa en Fico mogen mee en ontmoeten Angelino, de zoon van hun vaders grootste vijand. Angelino blijkt heel aardig en al gauw sluiten ze vriendschap. Maar is deze nieuwe vriend echt zo betrouwbaar als hij lijkt? De eilandenruzie is het los te lezen vervolg op De gruwelijke generaal, De ongelooflijke Ravi Ravioli en Operatie Pisang.

Prentenboek van de Kinderboekenweek

Voor de allerkleinsten heeft Milja Praagman het Prentenboek van de Kinderboekenweek gemaakt, met de titel Kom erbij.

Agenda Kinderboekenweek 2018:
19 september Bekendmaking Gouden Penseel 2018
19 september Opening expositie Penselen 2018 in het Rijksmuseum, Amsterdam
2 oktober Kinderboekenbal en bekendmaking Gouden Griffel 2018
3 t/m 14 oktober Kinderboekenweek 2018
14 oktober Nationale Kinderboekenruil NS: Kinderen ruilen uitgelezen boek voor ander boek

Meer info: https://www.kinderboekenweek.nl/


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld