Way2Go! Loop of fiets naar school

Op 15 mei start de Way2Go! Actieweek. Het doel van deze loop- en fietsweek: ouders en kinderen uitdagen om te voet en per fiets naar school en werk te reizen en de auto te laten staan.

50 basisscholen doen mee

De Way2Go! Actieweek, een initiatief van Goedopweg, vindt op 50 basisscholen plaats in de gemeenten Utrecht, Amersfoort en Nieuwegein. In Amersfoort opent Hans Buijtelaar wethouder mobiliteit, de Way2Go! Actieweek 15 mei ’s ochtends om 8.30 uur: “We maken Amersfoort zo aantrekkelijk mogelijk maken voor fietsers. Hoe meer mensen de fiets pakken in plaats van de auto, hoe beter onze stad bereikbaar is. Daarom zijn we blij met Way2Go! Deze actie verleidt kinderen en ouders op een leuke manier om lopend en fietsend naar school en het werk te gaan.”

Way2Go!

De Actieweek start op de deelnemende scholen met een fiets- en schoenversierwedstrijd voor de kinderen. Gedurende de hele week spelen de kinderen het verkeersslang-spel. Elke dag mogen ze met de hele klas stickers plakken op een grote verkeersslang in de hal. Is de slang aan het eind van de week vol, dan is het spel geslaagd. Extra aandacht is er dit jaar voor ouders. Zij worden op diverse manieren ondersteund om vervoersalternatieven uit te proberen. Door bijvoorbeeld een week lang een e-bike uit te proberen. Om hun deelname te stimuleren, kunnen ouders een beloning verdienen.

Initiatief van Goedopweg

Way2Go! is een initiatief van Goedopweg waarin de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht, Amersfoort en Nieuwegein, Rijkswaterstaat, ministerie van Infrastructuur & Milieu en regionale werkgevers (verenigd in de U15) samenwerken aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van onze regio.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld