Week van de Opvoeding 2019

De 9de editie van de Week van de Opvoeding heeft dit jaar als thema Hand in Hand en vindt plaats van 7 tot en met 13 oktober 2019. Ouders, medeopvoeders en professionals ontmoeten elkaar op honderden locaties om te praten over opvoeden.

Opvoeden doe je niet allen, maar samen. Iedereen in de omgeving van een kind kan een rol spelen in de opvoeding. Zowel ouders als kinderen hebben baat bij steun uit hun omgeving. Een kind dat ook kan terugvallen op andere volwassenen dan zijn ouders is veerkrachtiger en heeft meer kans om gezond op te groeien.

Het belang van de sterke basis

Veel vragen bij kinderen horen bij het alledaagse opgroeien en opvoeden en kunnen worden opgepakt door het netwerk rond het kind. Ouders kunnen elkaar onderling helpen bij het beantwoorden van alledaagse opvoedvragen of elkaar van dienst zijn bij het brengen en halen van de kinderen van school. Professionals kunnen de samenwerking tussen opvoeders versterken. Mensen uit de omgeving van het kind kunnen helpen door een positief rolmodel of een luisterend oor te zijn.

Hand in hand

Honderden organisaties in heel Nederland organiseren tijdens de Week van de Opvoeding activiteiten waar ouders, medeopvoeders en professionals elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren.  

Bekijk hier alle activiteiten of meldt een activiteit aan. 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld