Wereldmuseum opent nieuwe kinderexpo

Het vernieuwde Wereldmuseum komt met een nieuwe kinderexpo: Superstraat! In deze ‘straat’ wonen en werken tien Rotterdammers. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen binnenkijken bij deze buren en kennismaken met de verhalen van de straat.

Burendag in Superstraat

Het is burendag in Superstraat en dat betekent dat iedereen welkom is. Ga op pad met burendagceremoniemeester Freddy, die altijd op de hoogte is van de laatste buurtnieuwtjes. Snuffel in Aga’s nieuwe winkel en kom erachter dat haar producten uit alle windstreken komen. Experimenteer met letters bij kunstenaar Kevin en neem een kijkje achter de geheimzinnige deur in zijn woning. Of studeer een dans in bij Rodney voor het zomercarnaval en leer meer over kleurrijke kostuums. Kinderen ervaren hoe deze buren met elkaar en de wereld zijn verbonden.

Een stad met vele culturen

De buren hebben een ding met elkaar gemeen. Zij staan met één voet in de wereld en met het andere in Rotterdam. Zij zijn er geboren, getogen, naartoe verhuisd of gevlucht. Samen vormen zij de Superstraat en staan symbool voor de vele culturen die de stad rijk is.

De Superstraat opent zaterdag 6 juli 2019 haar deuren voor bezoekers.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld