‘Wie de f*** is oom Jo?’

Op 10 november herdenkt Amsterdam dat 75 jaar geleden, op 11 november 1942 de grootste razzia van Amsterdam plaatsvond bij Confectiefabriek Hollandia-Kattenburg in Amsterdam Noord. Bij deze razzia werden alle joodse werknemers en hun familieleden opgepakt, in totaal 826 mensen. Slechts 8 van hen keerden terug uit de kampen.

Wie de f*** is oom Jo?

Bob van den Berg overleefde de razzia ook, door uit de rijdende trein naar Westerbork te springen. Zijn dochter, Carolien van den Berg maakte een prachtige voorstelling over zijn overlevingsverhaal Wie de f*** is oom Jo? die speciaal voor deze gelegenheid bij Dansmakers Amsterdam speelt op 17 en 18 november. In ‘Wie de f*** is oom Jo?’ neemt Carolien van den Berg het publiek mee in haar zoektocht naar het fascinerende overlevingsverhaal van haar vader Bob van den Berg nadat hij is opgepakt bij de razzia op Hollandia - Kattenburg. Ze legt de geschiedenis van haar joodse familie bloot en deelt met hen haar verbijstering over de ontluisterende waarheid. Tegelijkertijd is ‘Wie de f*** is oom Jo?’ het verhaal van een dappere 17-jarige Amsterdamse jongen die met de dood op de hielen het leven ontdekt.

Lespakket

Bij de voorstelling is een lespakket ontwikkeld: Research naar mijn Roots. Docenten kunnen zelf met dit lespakket werken of een medewerker van Stichting Klaartje Dormits - van den Berg kan een inleiding verzorgen. Het lespakket biedt zowel de mogelijkheid voor een inleiding tijdens een lesuur als een educatief project van meerdere lessen. Het is mogelijk een voorstelling en lespakket aan te vragen via zakelijk@wieisoomjo.nl


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld