Winnaars Sportiefste School van Nederland bekend!

Op 10 april 2019 heeft de finale van de Sportiefste School van Nederland plaatsgevonden op Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Dit jaar gingen maar liefst twee scholen er met de prijs vandoor.

Sportiefste Basisschool

Uit het hele land waren vijf basisscholen genomineerd voor de finale van de verkiezing ‘Sportiefste basisschool van Nederland’ in Den Haag. Basisschool Kardinaal de Jong uit Alkmaar heeft de prijs in de wacht gesleept. De jury oordeelde dat deze school de winnaar was. De school won hiermee een waardecheque t.w.v. €3000,-. De andere vier genomineerde scholen hebben ieder een waardecheque van €1250,- ontvangen. Volgens de jury van het reguliere basisonderwijs is Kardinaal de Jong de terechte winnaar, omdat zij de bindende factor zijn binnen de community van ouders, wijkorganisaties en sport en zorgt dat alle kinderen meer en beter bewegen en sporten.

Sportiefste S(B)O-school

Dit jaar werd er naast de verkiezing ‘Sportiefste basisschool van Nederland’ ook een verkiezing georganiseerd voor de ‘Sportiefste S(B)O-school van Nederland.’ Hiervoor waren drie scholen genomineerd. SO de Piramide uit Den Haag had de eer om zich als eerste de “Sportiefste S(B)O-school van Nederland” noemen. De school won hiermee een watersporttweedaagse bij het Robinson Crusoë Eiland ter waarde van €2500,- en een waardecheque van €500,- . De andere twee genomineerde scholen ontvingen ieder een waardecheque van €1250,-. De jury van het S(B)O was onder de indruk van de zeer gedegen aanpak van het totale beweegaanbod van de Piramide. Er is voor iedere leerling een passend programma.

Prijs beste podiumpresentatie

De prijs voor de beste podiumpresentatie is gewonnen door zowel Onderwijscentrum De Twijn uit Zwolle (S(B)O) als de Columbusschool uit Almere (PO). Beiden ontvingen een clinic van de AirTrack Factory en krijgen bovendien hun materiaal in bruikleen. Beide scholen lieten een spetterend optreden zien.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld