Winnend team Girlsday realiseert prototype

Nederland kampt met een groot tekort aan vrouwelijke technologietalenten. Het is daarom essentieel dat het bedrijfsleven meisjes al op jonge leeftijd kennis laat maken met bèta, techniek en ICT. VHTO Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek heeft daartoe Girlsday in het leven geroepen. SAP Nederland draagt hier met het Mobile Innovation Lab graag aan bij.

Design Thinking Challenge

Bijna 60 meisjes van twee middelbare scholen bezochten tijdens Girlsday het hoofdkantoor van SAP in 's-Hertogenbosch waar, samen met partner Nextview, speciaal voor Girlsday een Design Thinking Challenge werd voorbereid. Tijdens deze challenge leerden de meisjes over technologieën als artificial intelligence, big data, machine learning, Internet of Things en blockchain. Ook leerden ze probleemoplossend te denken door met behulp van deze technologieën in groepsverband naar een oplossing te zoeken voor een maatschappelijk probleem. Een jury koos na de challenge het beste concept.

Dit jaar is er gekozen voor het idee om een tool te ontwikkelen voor docenten. Hiermee heeft de docent alle informatie die relevant is voor leerlingen in één oogopslag voorhanden en kan zo elke leerling individueel helpen.

Werkend prototype realiseren

Het winnende team krijgt later dit jaar vanaf hun eigen schoolplein toegang tot het nieuwe SAP Mobile Innovation Lab en mag samen met de SAP-experts hun bedachte concept uitwerken naar een werkend prototype. "We hopen dat de aanwezige meiden samen met hun generatiegenoten zorgen voor een kanteling", zegt Monic van Aarle, Director General Business & Partner Ecosystems bij SAP Nederland. "Ik heb daar alle vertrouwen in. Deze meisjes barsten van het IT-talent. Ze zijn enthousiast, analytisch sterk en enorm creatief."

Mobile Innovation Lab

In het Mobile Innovation Lab, een mobiel ontwikkelcentrum, realiseert een team specialisten in circa vijf dagen een werkend prototype. Later dit jaar brengt SAP een bezoek aan de school om het winnende idee uit te werken. 

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief