Wiskundetalent naar Brazilië

Het team dat Nederland in de zomer van 2017 zal vertegenwoordigen bij de Internationale Wiskunde Olympiade in Brazilië is dit weekend geselecteerd.

Zes wiskundetalenten

Zes zeer getalenteerde jongeren hebben in een zware selectie ruim 10.000 deelnemers achter zich gelaten. Alle teamleden hebben al eerdere wedstrijdervaring op zak en hopen nu hoge ogen te gooien op de meest prestigieuze internationale wedstrijd.

Drie opgaven

Het team heeft eerst een trainingskamp om in topvorm aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Van 16 tot 23 juli vindt vervolgens de Olympiade plaats. De Nederlandse leerlingen gaan de strijd aan met leeftijdsgenoten uit meer dan honderd andere landen. Op elk van de twee wedstrijddagen krijgen de leerlingen drie opgaven van hoog wiskundig niveau voor hun kiezen, waar ze vier en een half uur de tijd voor krijgen.

De volgende zes leerlingen kwamen als beste uit de bus:

Nils van de Berg (17 jaar, Oosterhout (NB), 5 vwo, Sint-Oelbertgymnasium Oosterhout NB)
Wietze Koops (16 jaar, Meppel, 6 vwo, RSG Stad & Esch Lyceum Meppel)
Matthijs van der Poel (16 jaar, IJsselstein, 4 vwo, Christelijk Gymnasium Utrecht)
Levi van de Pol (15 jaar, Veenendaal, 4 vwo, Ichthus College Veenendaal)
Ward van der Schoot (18 jaar, Breda, 6 vwo, Stedelijk Gymnasium Breda)
Gabriel Visser (19 jaar, Spijkenisse, 6 vwo, Stedelijk Gymnasium Schiedam)

Als winnaar van de aanmoedigingsprijs gaat mee Lammert Westerdijk (15 jaar, Earnewald, 5 vwo, Stedelijk Gymnasium Leeuwarden). Deze prijs is bestemd voor een jong aanstormend talent en wordt beschikbaar gesteld door het Freudenthal Instituut van de Universiteit Utrecht.

Begeleiding

Het Nederlandse team wordt begeleid door Birgit van Dalen (Universiteit Leiden en ISW Hoogeland Naaldwijk), Quintijn Puite (Technische Universiteit Eindhoven, Hogeschool Utrecht) en Jetze Zoethout (Universiteit Utrecht).


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld