Zit met Pit!

Kinderen brengen steeds meer tijd zittend door en dat heeft allerlei gevolgen zoals pijnklachten en houdingsproblemen. Zit met Pit! is een lesprogramma voor kinderen in de bovenbouw van de basisschool. Leerlingen leren alles over een goede zithouding bij beeldschermgebruik en het belang van voldoende bewegen. 

Beweegopdrachten en energizers
De lessen worden in de klas gegeven door de leerkracht. Er is een online presentatie op het digibord in de klas en diverse beweegopdrachten en 'energizers' brengen de klas letterlijk en figuurlijk in beweging. Leerlingen werken met een werkboekje waar allerlei leuke en leerzame opdrachten in staan. Zowel leerkrachten als ouders worden bij het programma betrokken.

Leerprestaties
Onderzoek heeft bewezen dat meer bewegen een positief effect op de cognitie heeft. Kinderen zijn meer geconcentreerd en het komt hun leerprestaties ten goede. Zit met Pit! is een landelijk programma dat inmiddels op ruim 500 basisscholen actief is. Het is een erkende interventie binnen ‘De Gezonde School’. Dit is een onderdeel van het RIVM en een belangrijk keurmerk voor kwaliteit. Meer informatie over Zit met Pit! kun je vinden op www.zitmetpit.nl

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld