NOT liveblog: bloggerstraat

Dinsdag 22 januari - dag 1

#NOT2019 van start!

Juf Desiree

Op de vroege morgen installeert het PrimaOnderwijs Tagteam zich op de Bloggerstraat. Al snel komt daar de eerste edublogger aan: Juf Desiree (24). Ze staat officieel nog maar een jaar voor de klas, maar blogt al langere tijd. Voordat ze begon met bloggen merkte ze dat vriendinnen die niet in het onderwijs zaten haar onderwijsverhalen niet helemaal snapten. Met haar onderwijsblog kan ze nu haar ei kwijt bij de juiste doelgroep, namelijk collega's uit het onderwijs. In haar blog vertelt ze vooral over de leuke en grappige dingen die ze meemaakt in het onderwijs. Van oudergesprekken tot in hun broek poepende kinderen, het hoort er allemaal bij. Op dit moment doet ze een master Onderwijskunde en combineert dat met invalwerk op scholen. Binnenkort gaat ze stage lopen bij de PO-raad om het onderwijs van een andere kant te leren kennen. 

Over de toekomst van het onderwijs is ze helder. Vroeger was de leraar slaaf van de methode, maar gelukkig is er steeds meer de mogelijkheid om lessen zelf in te richten. Ze hoopt dat het kind nog meer centraal komt te staan en zijn/haar eigen lessen kan ontwerpen. Als het kind meer inbreng heeft, wordt hij vanzelf een groter onderdeel van het onderwijs.

Klik hier om haar blog te lezen.


MeesterVlogger

Dylan van Brummen opende de #NOT2019 in de jaarbeurs met een zelfgeschreven NOT-rap. Wat blijkt, hij laat niet alleen zijn leerlingen rappen maar ook Andre Kuijpers, Minister Arie Slob en Meester Sander.

Het begon voor de MeesterVlogger allemaal met een afsluit-rap voor zijn leerlingen. Dat beviel blijkbaar goed. Nu is hij MeesterVlogger en probeert hij met zijn raps leerlingen te enthousiasmeren. Zo heeft hij ezelsbruggetjes bedacht om moeilijke economische formules te onthouden, en dat werkt!

De Amsterdamse economie leraar rapte vroeger al op straat en geeft eerlijk toe zeker niet de gemakkelijkste op school te zijn. Maar juist daarom begrijpt hij heel goed hoe hij het lesgeven moet aanpakken.

MeesterVlogger staat natuurlijk vooral voor de klas maar is daarnaast te vinden op YouTube en Instagram. Check PrimaOnderwijs de komende tijd want wie weet schrijft Dylan binnenkort ook voor PrimaOnderwijs een rap.

Woensdag 23 januari - dag 2

Nieuwe dag, nieuwe onderwijsbloggers!

Miranda Wedekind

De eerste blogger die we vandaag spreken is Miranda Wedekind. Ze heeft ruim 20 jaar voor de klas gestaan en besloot daarna een andere kant op te gaan in het onderwijs. Ze wilde zich verdiepen in 21e eeuwse vaardigheden en daar ook leraren bij begeleiden. Daar kwam haar eigen bedrijf uit voort met een bijbehorende blog. Ze blogt nu al 2,5 jaar over toekomstgericht leren en geeft daarnaast verschillende workshops.

Haar doel is vooral om leraren bewust te maken van het gebruik van ICT in de klas. Onbewust wordt er namelijk al veel mee gedaan, maar bewust zou dit nog beter ingezet kunnen worden. Ze is geen voorstander van volledig digitaal onderwijs, maar ziet ICT meer als een extra toevoeging op het traditionele onderwijs.

Miranda Wedekind Onderwijsbegeleiding is actief op Facebook, Twitter en Instagram

Klik hier om haar blog te lezen.

 

TO BE Kinderopvang

Manja is 2,5 jaar geleden samen met Jeroen het online platform TO BE Kinderopvang gestart. Hier kunnen medewerkers en eigenaren in de kinderopvangbranche inspiratie opdoen in de vorm van blogs. De blogs worden door ruim 30 verschillende mensen uit de branche geschreven. Als bezoeker van de website kun je op alles reageren en discussiëren, lekker interactief. 

Ben je werkzaam in de kinderopvangbranche en heb je een vlotte pen? Op de website van TO BE Kinderopvang kun je je aanmelden als blogger!

TO BE Kinderopvang is te vinden op Facebook, LinkedIn en sinds kort ook op Instagram.

Klik hier om de blog te lezen.

 

Bianca Antonissen

Juf Bianca heeft een blog waar ze schrijft over kleuteronderwijs. Zelf staat ze niet meer voor de klas, dus ze schrijft over hoe de leerkracht beter kleuteronderwijs kan geven.

Volgens Bianca zit de sleutel tot beter onderwijs bij de leerkracht. Ze zou het fijn vinden als er weer meer vertrouwen is voor de kunde van de leerkracht. Het is dus goed om kleuterleerkrachten weer het vertrouwen te geven dat ze het goed doen. 

Bianca heeft een blog geschreven over wat je op de NOT moét zien al kleuterleerkracht. Je leest de blog hier.

Je kunt haar ook volgen via Instagram, Twitter en Facebook.

 


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief