Maakotheek

PrimaOnderwijs deelt uit!

Klik op de roze button hieronder en maak kans op deze goodie!

Deze Maakbox van Maakotheek bevat alle ingrediënten voor een periode van 8 weken compleet techniekonderwijs voor 300 leerlingen (groepen 3 t/m 8 of onderbouw VO, alle niveaus). De Maakbox bevat lessen, apparatuur, materiaal en begeleiding. Met de Maakbox ‘Maak je eigen controller’ leer je bijvoorbeeld hoe je met Makey Makey je eigen controller maakt.
maakotheek.nl

 

Levering

De Maakbox wordt in overleg met de winnaar geleverd (kerst-voorjaar, voorjaar-meivakantie of mei-zomervakantie).

Hoe werkt een Maakbox?

De Maakboxen van Maakotheek bevatten alle ingrediënten voor zorgeloos en inspirerend techniekonderwijs: lessen, apparatuur, verbruiksmaterialen en begeleiding. Je ontvangt de Maakbox voor een periode die tussen de schoolvakanties ligt (steeds ca 8 weken).

In de Maakbox zit:

 • 4 voorbeeldlessen voor de middenbouw (groep 3, 4 en 5)
 • 4 voorbeeldlessen voor de bovenbouw (groep 6, 7 en 8) (óf 4 voorbeeldlessen voor de onderbouw voortgezet onderwijs (alle niveaus)
 • apparatuur; volledige sets en voldoende voor de hele klas
 • verbruiksmaterialen; op maat gemaakt voor 300 leerlingen en zelf nooit meer naar de winkel.

De leerkracht krijgt online begeleiding door middel van korte video’s met lesinstructie, uitleg over hoe de apparatuur werkt en tips die wij graag met je delen. Daarnaast heeft Maakotheek een geduldige helpdesk die klaarstaat voor al jouw vragen. De tijden van alles zelf moeten uitzoeken zijn voorbij, want de video’s laten stap voor stap zien hoe het werkt. Je kunt ze zelfs 5 minuten voordat je de les gaat geven nog even bekijken!

De Maakbox “Maak je eigen controller”

Hoe je met een Makey Makey je eigen controller kunt maken. De leerlingen ontdekken hoe een stroomkring werkt en hoe het is om zelf onderdeel van een stroomkring te zijn. Ook doen ze onderzoek naar geleiders en isloatoren. Daarna ontwerpen, testen en presenteren ze hun eigen controller.

 • Voorbeeldlessen voor de leerkracht
 • Apparatuur: 15 Makey Makeys
 • 1 laptop
 • Onderzoeksmaterialen zoals geleiders en isolatoren
 • Werkbladen voor het noteren van observaties
 • Verbruiksmateriaal voor het maken van een muziekinstrument: op maat gemaakte kartonnen sjablonen van twee verschillende instrumenten, aluminiumfolie, ijzerdraad, crêpetape
 • Verbruiksmateriaal voor het maken van een eigen controller: A3-papier, karton, aluminiumfolie, post-its voor het uitwerken van ideeën

De hoeveelheid materialen is gebaseerd op 300 leerlingen, groep 3 t/m 8 of onderbouw VO. Altijd voldoende voor de hele klas!

Wat is een Makey Makey?

De Makey Makey is een elektronisch apparaat waarmee je alledaagse objecten kan verbinden aan computerprogramma’s. Met een controller, krokodillenbeksnoeren en een USB-kabel zendt de Makey Makey een toetsenbord- of muiskliksignaal naar de computer. Hij maakt hierbij gebruik van een gesloten stroomkring. Deze functie zorgt ervoor dat de Makey Makey met zo ongeveer ieder computerprogramma of website kan werken. 


1 x Maakbox 'Maak je eigen controller'

8 weken compleet techniekonderwijs voor 300 leerlingen 

 


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief