Aan de slag met het DierenDiploma

De hele klas een dierenvriend met het DierenDiploma

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft huisdieren. Het hebben van huisdieren heeft een positief effect op het leven en welzijn van kinderen. Het is wel belangrijk dat de verzorging verantwoord gebeurd. Speciaal voor leerlingen van (combi)groep 5 heeft de Stichting Met dieren meer mens een vernieuwd, digitaal lespakket ontwikkeld waarmee kinderen van alles over huisdieren leren. De les wordt afgesloten met een officieel DierenDiploma. Superleuk rond Dierendag (4 oktober), maar natuurlijk het hele jaar inzetbaar.

Kennis over huisdieren

Om het DierenDiploma te halen, hebben de leerlingen kennis over huisdieren nodig. Van verzorging tot voeding en van leefomgeving tot gedragsherkenning. Met het uitgebreide, interactieve lespakket begeleid jij als leerkracht snel een leuke en interessante les. Het lespakket bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Ambassadeur Belle Zimmerman, bekend als actrice van de televisieserie Brugklas, leidt de leerlingen door de interactieve les heen. Er is een digitale ‘watjemoetweten-kaart’ met daarop 25 huisdierenweetjes.

Officieel examen

Na het theorie- en praktijkgedeelte weten leerlingen hoe ze verstandig en verantwoord met huisdieren moeten omgaan. Het lespakket voldoet aan de kerndoelen van het ministerie van OCW. De digitale les is van kop tot staart geregeld, ook als men zelf geen affiniteit heeft met huisdieren is het eenvoudig. De kennis over huisdieren wordt getest met een officieel examen.

Bestel het gratis lespakket

Wil jij met je hele klas dierenvriend worden, bestel dan het gratis lespakket. Je ontvangt dan toegang tot de interactieve digitale les, praktijkopdrachten, het examen en uiteraard de DierenDiploma’s.

Hier vind je allerlei leuke extra's en de link naar de digiles.

DierenDiploma bestellen


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld